Mrežna stranica se učitava.

+385 023 684-840

Super User

PočetnaIz medijaSuper User
PočetnaIz medijaSuper User

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne Udruge zadarskih ugostitelja i hvarske tvrtke Žuvela

posted on June 12, 2015 by Super User posted in Iz medija

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati održat će se "riblje prijepodne" u organizaciji Udruge zadarskih ugostitelja i specijalizirane hvarske tvrtke Žuvela d.o.o.

UZU poziva svoje članove osnivače te pridružene članove kao i zainteresirane kolege koji žele svoje poslovanje podići na još višu razinu.

Za sve one koji na jednom mjestu žele vidjet, doživit i okusit svježu divlju ribu, svježu uzgojenu ribu, svježe rakove, školjke, smrznute glavonošce, smrznute rakove, smrznutu ribu, smrznuti riblji file, smrznute školjke i plodove mora kao i riblje delikatese dimljene i marinirane na jednom mjestu, ovo je idealna prigoda.

Ne propustite riblje prijepodne u Kožinu.

read the rest

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja

posted on June 02, 2015 by Super User posted in Iz medija

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja
 
 
„Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta za naše ugostitelje“
 
 
Predstavnici Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita i Udruge zadarskih ugostitelja 17. Svibnja ove godine napravili su prve korake ka uspostavi jače međusobne suradnje na sastanku održanom u Skradinu.
Ovim pregovorima označio se početak zajedničke suradnje i nadamo se svijetle budućnosti. Obje udruge prepoznale su važnost udruživanja na širem području Dalmacije obzirom da imaju zajedničke interese, prije svega korist i dobrobit svih ugostitelja.
 
Sastanak udruga su vodili predsjednik Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita gospodin Miroslav Bogdanović i predsjednik Udruge zadarskih ugostitelja gospodin Erik Pavin uz prisustvo direktora Uzu-a gospodina Dubravka Milina, Danijela Ćoze potpredsjednika Uzu-a te Karla Mihića člana izvršnog odbora Uzu-a.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje ovih dviju udruga, te zajedničkog sudjelovanja i nastupanja kada su u pitanju gospodarske teme i svega što je u svezi stvaranja povoljnijih uvjeta poslovanja ugostitelja i poslovnog okruženja općenito.
 
Kao glavne ciljeve svog rada udruge su istaknule: podizanje razine ugostiteljske usluge u svim segmentima s naglaskom na povećanje ponude domaćih proizvoda, edukaciju kadrova (konobara, barmena i kuhara), izradu projekata za EU fonove za sektor hrane i pića (Poduzetnički impuls 2015.)
Zajedničkim nastupom prema velikim dobavljačima članovi spomenutih usluga mogu već danas ostvariti velike rabate (jeftinije usluge bankarskog sektora, smanjenje provizije kod kartičnog plaćanja, niže cijene uvođenja cjelokupnog higijenskog paketa, niže cijene osiguranja i zaštitarskih usluga te popuste kod knjigovodstvenih usluga).
 
Udruge su također dale i komentar uz dugotrajne poteškoće s plaćanjem troškova ZAMP-u kod organizacije svadbi te je zauzet jednoglasan stav da ove troškove u nikojem slučaju ne bi smjeli snositi ugostitelji .
Prisutni su naglasili kako je bitna dosadašnja i buduća razmjena iskustava te da se ona mora ojačati kako bi se gospodarska klima u ugostiteljstvu promijenila nabolje i stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, a time i nove investicije i nova radna mjesta, zaključak je svih nazočnih na kraju ovog sastanka.
 
 
Pripremila:
Karmen Tomić Štević dipl.ing.
Voditeljica ureda
Hrvatska interesna udruga ugostitelja
Jobova 2, 21 000 Split

read the rest

Potpisan ugovor

posted on June 02, 2015 by Super User posted in Obavijesti

Udruga Zadarskih Ugostitelja i Ing atest d.o.o. potpisali su dana 29.05.2015 god.ugovor o suradnji na unapređivanju i obavljanju poslova zaštite na radu i zaštite od požara za ugostitelje na području grada Zadra.

Izrada procjene rizika,osposobljavanje radnika za rad na siguran način,osposobljavanje poslodavca ,osposobljavanje za provedbu preventivnih mjera zaštite od požara,ispitivanje električne instalacije,gomobranske instalacije,strojeva i uređaja kao i radnog okoliša u kuhinji.  Sve to za sve naše članove po posebnim uvjetima i najbrže moguće

Vaša Udruga!

read the rest

Za članove

posted on June 02, 2015 by Super User posted in Obavijesti

Za sve svoje članove ,osnivače i pridružene kao i za kolege koji imaju potrebu za strojno-kemijsko i specijalno čišćenje ventilacija,kuhinja,odsisnih i tlačnih kanala,napa,split sistema ,ventilatora i ventilokomora ovim putem vas informiramo da smo u partnerskom odnosu sa tvrtkom "ADRIAVENT"J.D.O.O. iz Zagreba koja vam sve ovo gore može odraditi jako kvalitetno,brzo i po najpovoljnijoj cijeni u RH.Ne čekajte nego zovite UZU ili tvrtku gore navedenu.Ugodan vam dan.

read the rest

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osnovali Udrugu zadarskih ugostitelja

posted on May 05, 2015 by Super User posted in Iz medija

 
Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas u Hotel-restoranu Niko na Puntamici. Nova i jedina ove vrsta “Udruga“ u RH. okuplja Zadarske ugostitelje radi ostvarivanja zajedničkih interesa te stimulira i promovira ugostiteljstvo u gradu Zadru,Zadarskoj županiji i RH,te potiče očuvanju i promicanju hrvatske i zadarske gastronomije.

Udruga za sada okuplja 27 zadarskih hotela, restorana te drugih tvrtki kojima je u interesu poslovni napredak vezan uz ovu gospodarsku granu, a koji do sada putem Ceha ugostitelja nisu uspjevali ostvariti sve svoje zamisli. Tako su među navedenih 27, ujedno i osnivača udruge, restorani Pet bunara, Delfin, Bruschetta, Atrij, Canzona, Kornat, Bastion, Niko, Taverna, Fragola, Tinel, Šime, Roko, Sabunjar, Stomorica, Malo misto, Fešta, San Antonio, Pašta i svašta, Galeb, konoba Skoblar, hoteli Villa Nico, Mediteran, Turisthotel d.d., Zračna luka Zadar, Caffe S.O.S. te tvrtka Contra d.o.o (Maraschino).

Organizatori s vremenom očekuju uključivanje u udrugu i ostalih ugostitelja kojima je u interesu obogaćivanje turističke ponude grada, ali i vlastita dobiti.
Direktor Udruge zadarskih ugostitelja je Dubravko Milin, dok su predsjednik i dopredsjednik Erik Pavin i Danijel Ćoza.
– Godinama radeći u struci prepoznali smo trenutak da se moramo udružiti i djelovati na drugačiji način no do sada. Kada smo prošle godine napravili osnivačku skupštinu pozvali smo jedan dio našeg članstva nakon čega smo krenuli u realizaciiju osnivanja ove udruge. Udruga je interesna strukovna koja okuplja sve djelatnike u ugostiteljstvu, menadžere, stručnjake, poduzetnike kao i studente kulture i turizma na zadarskom Sveučilištu. Zadatak nam je promicati i zaštititi interese svojih članova kao i opće interese ugostiteljstva i cjelokupnog turizma u Zadru i Zadarskoj županiji, odnosno u RH, istaknuo je Milin.

Predstavnici zadarskih ugostitelja smatraju kako će ovim novim udruživanjem svoj rad i uslugu podići na jedan novi i viši nivo od kojeg će svi imati koristi.
– Smatram kako ćemo ovom udrugom napraviti puno više nego smo to mogli do sada. Imamo sjajnih ideja za unaprjeđenje turizma i sigurno ćemo u ostvarivanju istih surađivati sa svim strukturama, Ministarstvom turizma, HTZ-om, TZ grada Zadra te TZ Zadarske županije. Također ćemo surađivati i sa Cehom ugostitelja. Cilj naše udruge je okupljanje pravnih i fizičkih osoba radi promicanja i zaštite interesa ugostitelja. Cilj će se ostvarivati slijedećim djelatnostima, poticanjem zaštite prava i interesa ugostitelja u zakonodavstvu, poticanjem i organiziranjem zajedničkog nastupa članova prema proizvođačima, dobavljačima i poslovnim bankama sukladno posebnim propisima, poticanjem formiranja zajedničke burze radne snage, inventara, marketinških aktivnosti, vođenja knjigovodstva, nabave i održavanja za članove sukladno posebnim propisima. Zastupat će i predstavljati interese članova u odnosima s tijelima državne vlasti, tijelima područne, regionalne i lokalne samouprave u ostvarivanju ciljeva i djelatnosti udruge sukladno propisima. U svemu tome surađivat ćemo s drugim udrugama, komorama, udruženjima čiji su programi i rad slični našima i viziji naše udruge koja stimulira i promovira ugostiteljstvo u Zadru i Zadarskoj županiji te RH. Udruga će poticati očuvanje i promicanje hrvatske gastronomije. Poticat ćemo i organizirati susrete, manifestaciije, radionice, edukacije, savjetovanja i konferencije članova u svrhu promicanja poslovanja svojih članova sukladno pravnim propisima. Ujedno poticat ćemo pravnu pomoć, odnosno savjetovanje svojih članova, istaknuo je Pavin.
Pavin je ujedno naglasio kako će se članstvo u udruzi svakim danom povećavati jer, kako je rekao, u ovom poslu da bi bili uspješni, svi moraju funkcionirati kao jedan.
Članovi udruge opovrgnuli su nagađanja o nesuglasicama s Cehom ugostitelja zbog čega je došlo do osnivanje ove nove udruge.
 
– To su naši kolege, a neki od nas smo još uvijek članovi Ceha. Mi nismo prestali niti ćemo prestati plaćati komorski doprinos što znači da smo mi punopravni članovi i Ceha ugostitelja, komorskog sutava Obrtničke te Gospodarske komore. U Cehu ugostitelja od samog početka su rađeni neki krivi potezi. Moglo se puno više napraviti, no nije, stoga ćemo kroz djelovanje naše udruge pokušati to ispraviti. Ova udruga, odnosno njezinih 27 članova ima na godišnjoj razini nabave oko 100 milijuna kuna, kada bi to Ceh ili Komora odrađivali onda bi netko to trebao s proizvođačima, dobavljačima i ostalima dogovarati i pregovarati kako dalje. Ceh to jednostavno nije mogao. Mi imamo velike probleme kao i većina Hrvata s kartičnim plaćanjem. To je stvar koju smo u Cehu pokrenuli prije pet godina i od tada se taj problem nije pomakao od samog ukazivanja niti malo dalje. Naša udruga je u mjesec i pol dana napravila više nego neki u pet godina, dakle može se jer je snaga u prije spomenutim brojkama. Ako ne znate, kartice uzimaju pet posto, i jako se teško s njima dogovoriti kada vi nastupate kao pojedinac jer su to neke ogromne tarife za obični transfer novca. Zamislite koliko je na milijun kuna tih traženih pet posto, a samo su uzeli od nekog novac i vama ga proslijedili. Ova udruga se bori za svoje članove da se taj postotak smanji s pet posto na primjerice dva posto, a to je samo jedan od primjera. Preko Ceha je bilo puno teže doći do nekog cilja, a čini na se da ćemo ovako lakše doći do ostvarivanja zajedničkih potraživanja, nabave i sl. na sveopću korist, zaključio je Milin.
 

read the rest

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih ugostitelja

posted on May 05, 2015 by Super User posted in Iz medija

 
Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno zaštita interesa ugostitelja u sasvim konkretnim pitanjima, od zajedničkog nastupa prema dobavljačima, preko formiranja burze rada i inventara u ugostiteljstvu, do smanjenja visokih provizija u kartičnom poslovanju.

Rečeno je to na prvoj konferenciji za novinare, zapravo prvom javnom predstavljanju Udruga zadarskih ugostitelja u petak u restoranu „Niko“, na kojoj su uz predsjednika Udruge Erika Pavina, dopredsjednika Danijela Ćoze i tajnika Dubravka Milina, bili i većina od 27 osnivača Udruge, inače vlasnika najeminentnijih zadarskih restorana i hotela te dva kafe bara i Zračne luke Zadar. Naime, u Udruzi je 18 restorana i sedam hotela, među kojima i „Turisthotel“.
U Statutu Udruge zadarski ugostitelji su naveli niz konkretnih pravaca djelovanja i zajedničkih nastupa na različitim razinama i na različite načine, ali je novinare ipak prvenstveno zanimalo zašto je bilo potrebno osnovati Udrugu kad već postoji Ceh ugostitelja Obrtničke komore.

Po Pavinovom i Milinovom objašnjenju ugostitelji su uglavnom bili nezadovoljni sporim rješavanjem zajedničkim problema kroz Ceh pa i nezainteresiranoću ugostitelja za zajedništvo kroz komorsko udruživanje koje je zakonski obavezno.
Udruživanje po vlastitom odabiru u novu asocijaciju, mišljenja su ugostitelji, moglo bi riješiti ili pokušati pomoći u rješavanju čitavog niza pitanja.
- Mi koji smo članovi Udruge imamo godišnje oko 100 milijuna kuna nabave i zajedno smo svakom dobavljaču i pojedinačno ozbiljan kupac, a kao Udruga i vrlo ozbiljan pregovarač koji može utjecati na cijene robe, te omogućiti članovima pogodnosti koje Ceh do sada nije omogućio.

- Osim toga imamo, svi zajedno, jako puno dobrih ideja koji će obogatiti društveni život grada i turističku ponudu, spremni smo na suradnju sa svima, od Ministarstva turizma do turističkih zajednica i mislim da ćemo napraviti puno više nego se sada čini – rekao je predsjednik Udruge Erik Pavin.
Mario Vuksan
Snimio: Jure Mišković/CROPIX

read the rest

Dokumentacija za otvaranje ugostiteljskog obrta

posted on May 05, 2015 by Super User posted in Dokumentacija

Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i djelatnosti prijevoza trebaju prije početka rada od nadležnog ureda za gospodarstvo pribaviti rješenje da prostor i oprema ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje željene djelatnosti.
 
Nakon registracije ugostiteljskog obrta, sljedeći korak je utvrđivanje da li ugostiteljski objekt odgovara propisanim uvjetima. Ovaj korak temelji se na Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (NN 138/06, 43/09, 88/10) koji uređuje način i uvjete pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost, te na pratećim pravilnicima: Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata; Pravilnik o pružanju ugostiteljskih usluga u pokretnim objektima; i dr.
Za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta su nadležni uredi državne uprave po županijama.
 
 
Potrebno je :
 • Zahtjev i upravne pristojbe - potrebno je popuniti opće podatke, te podatke o ispunjavanju minimalnih uvjeta za navedeni ugostiteljski objekt 
   
 • Rješenje Trgovačkog suda o upisu u sudski registar, Obavijest o razvrstavanju i Izvadak iz Sudskog registra ne stariji od 6 mjeseci (za pravne osobe) ili rješenje o upisu u Obrtni registar (za fizičke osobe)
   
 • Dokaz o pravu raspolaganja prostorom – (kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišne knjige , darovni ugovor , pravomoćno rješenje o nasljeđivanju ili ugovor o zakupu ) – original ili kopija ovjerena kod javnog bilježnika
   
 • Dokaz da poslovnog prostora ispunjava uvjete temeljem Zakona o gradnji:
 1. uporabna dozvola i
 2. građevinska dozvola (pravomoćna do 31.12.2003.) ili
 3. uvjerenje gradskog ureda za katastar i geodetske poslove ako je zgrada starija od 15.02.1968. (projekt postojećeg stanja)
 • Dokaz o stručnoj spremi:
 1. svjedodžba o završnom ispitu srednje škole,
 2. uvjerenje o stručnoj osposobljenosti za ugostiteljsku djelatnost i djelatnost turističke agencije / voditelja poslovnice (kao i za još neke zakonom propisane djelatnosti)
 • Isprave o ispravnosti:
 1. dokaz o ispravnosti električnih instalacija
 2. izvješće o ispitivanju učinkovitosti ventilacije
 3. rješenje da su provedene mjere za zaštitu od buke (izdaje ga sanitarni inspektor)
 4. izvješće o onečišćenju zraka od štetnih emisija za ugostiteljske objekte u kojima se pripremaju jela
 5. nalaz o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ako se radi o ugostiteljskom objektu koji se prvi put otvara ili nije poslovao duže od 6 mjeseci
 6. dokaz o nepropusnosti vodovodne i kanalizacijske instalacije ako se radi o objektu koji se prvi put otvara
 7. dokaz o nepropusnosti sabirne jame za objekte koji su smješteni na područjima koja nisu priključena na javnu kanalizacijsku mrežu
 8. plan očekivanog prometa za razdoblje od tri godine (samo za putničku agenciju koja započinje s radom).
Prikupljenu dokumentaciju, popunjeni zahtjev s priloženim ispravama i potvrdama o plaćenim pristojbama predajte Odsjeku za minimalne tehničke uvjete.
Odsjek postavlja voditelja postupka koji sastavlja stručno povjerenstvo koje izlazi kod Vas u objekt  utvrditi minimalne uvjete.
Zakonski rok za izdavanje Rješenja o utvrđivanju minimalno tehničkih uvjeta za uredno podnesene zahtjeve je 15 dana.
 
 
Dobivanjem rješenja objekt može započeti s radom.
 
 
Obrtnik je dužan započeti s radom najkasnije 6 mjeseci nakon ishođenja Rješenja o minimalnim uvjetima (u protivnom ono prestaje važiti), a o danu početka obavljanja djelatnosti izvijestit će Službu za gospodarstvo, gdje će popuniti Prijavu i obrasce RL. Na temelju tog zahtjeva Služba za gospodarstvo će donijeti Rješenje o danu početka obavljanja djelatnosti obrta i o tome izvijestiti sva nadležna tijela.
 
 
Napomena: Svaku kasniju promjenu (promjena stručnog voditelja poslovanja, promjena vrste ugostiteljskog objekta, proširenje kapaciteta, privremeni ili trajni prestanak obavljanja djelatnosti i sl.) obrtnik je dužan prijaviti u Službi za gospodarstvo i ishoditi potrebna rješenja.
Trgovačko društvo će dobiveno Rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta priložiti u Trgovačkom sudu kao dokaz početka obavljanja djelatnosti.

read the rest

Hotel President

posted on May 05, 2015 by Super User posted in Članovi

[portfolio_left]

O nama

 

Hotel President Zadar Hrvatska, je najljepsi luksuzni hotel u Zadru, kategoriziran sa 4 zvjezdice.Hotel ima 27 soba u ponudi ( 3 jednokrevetne sobe, 12 dvokrevetnih soba i 12 Junior Suitova, Restoran Vivaldi i Royal Bar).

 

 

 

[glyphicon name="link"] Web stranica Hotel President

[/portfolio_left] [portfolio_right][portfolio_bottom]

INFO

HOTEL PRESIDENT

Vladana Desnice 16 23000 ZADAR Hrvatska

Telefon:+385 (23) 333 696

Fax: +385 (23) 333 595[/portfolio_bottom]

read the rest

pridruženi

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne U…

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati...

Održan sastanak splitskih i zadarskih ug…

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja     „Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta...

Potpisan ugovor

Udruga Zadarskih Ugostitelja i Ing atest d.o.o. potpisali su dana...

Za članove

Za sve svoje članove ,osnivače i pridružene kao i za...

Centrum Urbis d.o.o

[portfolio_left]O namauskoro više.. [/portfolio_left] [portfolio_right][portfolio_bottom] [glyphicon name="link"] Web stranica Central apartments INFOCENTRUM URBIS...

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osno…

  Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas...

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih…

  Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno...

Dokumentacija za otvaranje ugostiteljsko…

Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i...

Hotel President

[portfolio_left] O nama   Hotel President Zadar Hrvatska, je najljepsi luksuzni hotel u...